З Днем народження, рідна школо!

03.05.2016 11:01

                    

     

  16 рік поспіль один із квітневих днів  в ЗОШ №13  є святковим – школа відзначає День народження. Цьогоріч нашій школі «стукнуло» 116 років -  з дня відкриття початкового навчального закладу в мікрорайоні Гречківка. Як завжди цей день був цікавим, змістовним та насиченим. Розпочався він святковою лінійкою, потім учні 9 класу провели незвичайні уроки в 1 – 8 класах, продовжили святкові заходи організовані в кожному кабінеті учнями та класними керівниками  розваги, закінчився святковий день концертом «Школо, ти маєш талант!».

  У шкільній бібліотеці  гостинно відчинив двері музей історії школи та особистих речей педпрацівників. У імпровізованому музеї для відвідувачів були представлені дві експозиції:»Історія школи в документах та фотографіях» та «Шкільні речі педпрацівників».

  Перша експозиція знайомила учителів, учнів, гостей, що

 завітали на шкільне свято, із документами,  які містять перші свідчення про заснування навчального закладу в Гречківці, свідоцтвами про освіту, датованими, починаючи із 1900 року, випускними альбомами, фотографіями, шкільними реліквіями випускників школи різних років.

  Розглядаючи другу експозицію, відвідувачі музею  ознайомилися із особистими речами працівників школи: фотографіями, альбомами, грамотами, шкільними атестатами, табелями успішності, інститутськими дипломами, медалями, альбомами з дитячими малюнками, щоденниками та зошитами, які були надані директором школи – К.Р.Антоневичем, заступником директора з навчально – виховної роботи – Л.М.Третяк, учителями школи: Л.П.Бузько, Л.Г.Карпенкіною, І.Б.Сущинською, О.Є.Плахотним, П.М.Ткаченком, Л.М.Панкратовою, Л.М.Макаренко, Р.І.Шпак, К.В.Городньою, А.В.Стукан, Н.В.Моторіною, секретарем школи Л.А.Головатенко та бібліотекарем С.С.Фомічовою. Музей викликав жвавий інтерес в учнів школи, тому продовжив роботу і наступного робочого дня.