Тиждень дитячої та юнацької книги в бібліотеці

18.04.2018 09:19

   Із 19 по 20 березня в усіх бібліотеках України проходив тиждень дитячої та юнацької книги, метою якого є ознайомлення учнів різних вікових категорій із новинками сучасної дитячої літератури та ширшого залучення дітей шкільного віку до читання художньої літератури.

    У бібліотеці загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 протягом цього тижня відбувалися різноманітні акції, конкурси, вікторини. 19 березня учні школи познайомилися із планом проведення тижня та дізналися про початок традиційного місячника «Подаруй бібліотеці книгу», який стартував 20 березня та завершиться 20 квітня. 20 березня учні 2 класу взяли участь у конкурсі «Я читаю і малюю», під час якого вони познайомилися із твором сучасної української письменниці Лесі Ворониної «Слон Ґудзик і вогняна квітка», прочитали та обговорили уривок із цієї казки та намалювали малюнки, що ілюструють цікаві моменти прочитаного твору.

   Наступного дня гостями бібліотеки були учні 1 класу, які стали учасниками конкурсу «Сторінками відомих казок». Першокласники повторили правила поводження із книгою, дали відповіді на питання казкової вікторини та переглянули презентацію «У цікавому світі казки». Під час перегляду учні розгадували ребуси, впізнавали героїв відомих казок, відтворювали уривки текстів.

   Учні 6 класу завітали до бібліотеки 23 березня, щоб взяти участь у літературній вікторині «Як я знаю Шевченка», приуроченій 204 річниці з дня народження поета.

   Діти поділилися на дві команди та відповідали на питання, що стосувалися життя та творчості Кобзаря, відтворювали рядочки відомих віршів.

    Протягом тижня для старшокласників демонструвалася виставка юнацької книги «Прочитай! Це цікаво!», на якій демонструвались наявні у бібліотеці книги сучасних авторів.