Місячник шкільних бібліотек "Шкільна бібліотека - центр творчого розвитку дитини" 2018

19.11.2018 17:34

Протягом жовтня 2018 року в  бібліотеці загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 проходив місячник шкільних бібліотек, приурочений 110 річниці з дня народження видатного українського педагога та письменника Василя Сухомлинського під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини».

     Розпочався місячник із тематичної виставки  «Вчитель. Майстер. Зодчий», на якій були представлені як твори  педагогічної  та літературної спадщини В. Сухомлинського так і публіцистична та художня  література про нього.

      У ході проведення місячника для учнів 2 класу був організований конкурс дитячих ілюстрацій до оповідань та казок Василя Сухомлинського «Казка на кінчику пензля», під час якого учні прослухали декілька оповідань та казок відомого дитячого письменника та взяли участь у створенні ілюстрацій до цих оповідань. Кращі малюнки були представлені на виставці.

       Учні 5 класу взяли участь у флешмобі «Читаємо Сухомлинського».        Діти із задоволенням  прослухали та самі прочитали оповідання Василя Сухомлинського та обговорили повчальний зміст  творів, із якими вони познайомилися.

     Шестикласники познайомилися із цікавим видом декоративно – прикладного мистецтва – орігамі, про який їм розповів учитель праці та малювання М.В. Клімашевський. Він навчив учнів виготовляти деякі види орігамі.

     Учні 3 класу стали учасниками літературної подорожі «Казковий світ Василя Сухомлинського», під час якої вони читали напам’ять вірші поета та письменника, знаходили його твори у представленій на заході виставці збірок українських письменників, тлумачили його вислови про навчання, мову, бібліотеки. Другокласники читали виразно оповідання В. Сухомлинського та представили інсценізацію його оповідання «Петрик і Павлик» зі збірки  «Чиста криниця». Діти також познайомилися із буктрейлером цієї книги.

     Учні початкової школи підготували виставку оригінальних  робіт із природного матеріалу «Шедеври маленьких умільців», яка демонструвалась у шкільній бібліотеці.

      Закінчився місячник представленням тематичної виставки «Від книжки до творчості», на якій демонструвалась література, сторінки якої допомагають дітям творити своїми руками незвичайні вироби.