Місячник шкільних бібліотек

07.12.2016 17:57

З метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу, привернення уваги вчительської, учнівської та батьківської громадськості до проблем шкільної бібліотеки, популяризації книгочитання в Україні з 1 до 31 жовтня 2016 року в бібліотеці загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №13 проводився щорічний Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.

    У рамках місячника з 03.10.16 до 28.10.16 у читальному залі бібліотеки були відкриті тематичні виставки «Сам на сам із новою книгою», на якій були представлені нещодавні надходження дитячої художньої літератури, та «Що читали мої батьки» - виставка творів українських та зарубіжних письменників, які були популярними в 90 – 2000 роках.

    Для учнів 3 – 5 класів був проведений захід – зустріч із письменником Смілянщини А.Т.Горбівненком «Літературні посиденьки». Під час зустрічі учні познайомилися із Анатолієм Тимофійовичем, його дитячою збіркою «Кораблик», почули цікаві історії із життя поета, продекламували його вірші та отримали перший досвід віршування. Активними учасниками заходу були учні 3 класу: Ларіна Аліна, Дзюба Анастасія, Задорожна Поліна, Гриценко Давід, Стовба Марія та учні 5 класу: Курінна Юлія, Карпова Кіра, Розломій Олександр. Підсумком заходу було проведення конкурсу «Ми читаємо і малюємо» - учні 3 класу створили малюнки до збірки «Кораблик». Переможцями конкурсу стали учні  класу: Стовба Марія, Вдовенко Анна, Хільченко Євгеній та Беркаш Максим.

    Для учнів 1-3 класів був проведений бібліотечний урок, під час якого учні розгадували загадки, читали вірші та самі вчилися їх складати.

    Учні 9 класу провели для вчителів та старшокласників бліцопитування «Ваша улюблена книга». Опитані давали відповіді на запитання: чи люблять вони читати, яка їхня улюблена книга та який твір прочитали останнім.

    13 жовтня до дня українського козацтва та Захисника Вітчизни  учні 3 класу стали учасниками конкурсно-розважальної програми: «Українськії хлоп’ята, ми – майбутні козачата». Хлопчики класу були поділені на дві команди та позмагалися в інтелектуальній розминці, конкурсах на силу, винахідливість та витривалість.

    Пізнавальну годину «Письменники Смілянщини для юних читачів», на якій була представлена творчість відомих Смілянських дитячих письменників: Олени Журливої, Майї Фролової, Анатолія Горбівненка, Валентини Мандрики, Ігоря Коваленка, Надії Матюшенко-Гребенюк, Лілії Блискавиці та випускниці школи – юної поетеси - Вероніки Анісічкіної, провели учні 6 – 7 класів. Присутні дізналися багато цікавої інформації про Смілянських письменників, які пишуть твори для дітей, познайомилися із презентацією збірок названих авторів. Прозвучали вірші та уривки прози представлених письменників у виконанні учнів 6 класу: Удоденко  Анастасія та Устенко Валерії, учнів 7 класу: Ярошенко Ірини, Щербатюк Надії, Ткаченко Марії, Теліженко Марії та Петеліної Каріни.

    Завершився місячник загальношкільною лінійкою із презентацією проведених заходів та нагородженням грамотами учнів – кращих читачів 2016 року: Гордієнка  Андрія – учня 3 класу та Аріх Юліани, учениці 6 класу, а колектив 3 класу був нагороджений як «Клас, що найкраще відвідував бібліотеку у 2016 році».

  

Пізнавальна година "Письменники Смілянщини для юних читачів" (5, 7 класи)